God viden ved opstart af virksomhed

Forløbsbeskrivelse: God viden ved opstart af virksomhed

Navn på underviser: Diana Telvig
Mail: dite@celf.dk
Skole: CELF
Niveau: EUD
Elevantal:


Formål

Dette kombinerede forløb er udarbejdet af en bred skare af undervisere fra forskellige fagligheder på CELF. Blandt andet fødevarer-, murer-, transport-, elektriker-, tømrer-, og gymnasieafdelingen. Forløbet kan anvendes som iværksætteriundervisning gennem hele uddannelsen, og er altså udarbejdet så enhver faglighed kan benytte det. Det er inddelt i fire delforløb, så eleverne sættes ind i forskellige aspekter i iværksætteri. De kommer til at arbejde med patent og rettigheder, etablering af virksomhed, salg og markedsføring samt forretningsmodel.

Varighed
8 lektioner a 45 minutter (4 delforløb a 2 lektioner)

 

Tidsplan


De fire delforløb kan anvendes samlet som et todages forløb, som et forløb, hvor der anvendes et delforløb om ugen henover fire uger, men også uafhængigt af hinanden.

Organisering
Det er tiltænkt at de fire delforløb anvendes i denne rækkefølge:

Patent og rettigheder

Etablering af virksomhed

Salg og markedsføring

Forretningsmodel


I én sammenhæng er forløbet anvendt som forlængelse af en innovationsuge. Eleverne kigger nu på deres idé ud fra et iværksætteriperspektiv. Innovationsugen der foregår på tværs af alle uddannelser, afsluttes med en stor intern konkurrence internt på skolen. Fremover vil vinderne af den interne konkurrence få mulighed for at deltage ved Fonden For Entreprenørskabs årlige Danish Entrepreneurship Award, en stort awardshow i Fredericia, hvor eleverne igen vil konkurrere med deres idéer, der altså også er bearbejdet ud fra et iværksætteriperspektiv.

Der er vedlagt et eksempel på en lektionsplan til Salg og markedsføring, samt PowerPoints til alle de delforløb, der beskriver indholdet i lektionerne.

Alle filer til forløbet findes i menuen til højre.