Gourmetbutikken
Forløbsbeskrivelse: Gourmetbutikken
Navn på underviser: Kenneth Bechmann Veie
Mail: sb@zbc.dk
Skole: ZBC
Niveau: EUD - Gourmetslagter
Elevantal: 8
Dato for modtagelse: Nov. 2020
Varighed: 27 lektioner
Formål
Formålet er, at eleverne skal starte og drive en slagterbutik. De skal samle et team på 3 personer, og skal fremlægge et projekt om hvad og hvordan fremtidens Gourmetslagter butik, sælger og ser ud i 2030. TEAM’et skal forsøge at udvikle fremtidens måltidsløsning i Gourmetslagterbutikken, hvorfor eleverne skal tænke kreativt og innovativt, samtidig med at de inddrager FN’s verdensmål.
TEAMet skal afprøve projektet i en rigtig gourmetslagterbutik over 2 dage og til slut skal projektet vises for klassen.
Da det er gruppeopgaver, bliver opgaverne differentieret ved at eleverne har forskellige tilgange til opgaven og hvad gruppen har af faglige kompetencer.
Håbet er, at eleverne vil blive inspireret og 'tændt på' idéen om at nytænke og udvikle produkter, som med tiden måske kan blive butikkens nye 'kendetegn', og kunder kender produktet over hele landet, som fx. Skagenskinken eller Læsø salt, ligesom det er håbet, at eleverne kan se sig selv som fremtidige iværksættere, når iværksætteri og selvstændig virksomhed bliver italesat og afprøvet.
Lektionsplan og projektindhold findes i menuen til højre.
Opgaven er beskrevet i den vedhæftede fil: Projektopgave Gourmetbutikken.
Hvis man ønsker at læse mere om forløbet, både undervisernes og elevernes perspektiver, kan man læse mere om det i Projekt UIIV's nyhedsbrev her:
https://uiiv.dk/wp-content/uploads/2020/08/UIIV-Nyhedsbrev-nr-5.pdf