Restaurations innovation og iværksætteri

Forløbsbeskrivelse: Restaurations innovation og iværksætteri

 

Navn på underviser: Martin Castillo

Mail: mca@zbc.dk

Skole: ZBC - kokke og tjener

Niveau: EUD - Gastronom

Elevantal: 8

Dato for modtagelse: Nov. 2020

Fag: Innovation og iværksætteri -

Varighed: 33 lektioner, 4 moduler

 

Formål

Formålet med forløbet er at eleverne skal forholde sig til innovations-, iværksætteri- og selvstændighedsbegrebet. Det skal de gøre ved, at eleverne skal udvikle en virksomhed igennem en idegenereringsproces, ligesom at virksomheden skal understøtte ét af de 17 verdensmål. Herefter skal eleverne lave en innovativ produktudvikling, etablering af virksomhed og markedsvurdering.

 

Eleverne arbejder ud fra følgende problemstilling:

Hvordan kan man skabe en innovativ gastronomisk virksomhed, der understøtter et af FN's verdensmål?

 

Forløbet er inddelt i 4 moduler, med tilhørende PP slides:

Idégenerering

Produktudvikling og innovation

Etablering af virksomhed

Markedsvurdering


Kompetenceområder

Eleverne kan:

  • Forholde sig til innovations, iværksætter og selvstændighedsbegrebet.
  • Redegøre for etableringsforhold herunder daglig drift, og finansieringsmuligheder.
  • Redegøre for forskellige organisatoriske principper i virksomheden herunder beslutningsprocesser og samarbejdsformer på forskellige niveauer.
  • Opnå indsigt i dansk erhvervsstruktur og dens forskydninger, herunder internationale forhold


Lektionsplan

Idégenerering - 16 lektioner

Produktudvikling og innovation - 6 lektioner

Etablering af virksomhed - 6 lektioner

Markedsvurdering - 5 lektioner

 

Al materiale findes i menuen til højre